UK představuje na veletrhu Gaudeamus Brno studijní nabídku i nový design veletržní prezentace

22.10.2018 8:11

Univerzita Karlova bude i v letošním roce patřit k nejvýznamnějším vysokým školám, které se představí zájemcům o studium v rámci evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus Brno 2018.

UK představuje na veletrhu Gaudeamus Brno studijní nabídku i nový design veletržní prezentace
Foto: Univerzita Karlova
Popisek: Univerzita Karlova

Zájemci o studium na největší vysoké škole v ČR se na veletrhu dozví, jaké studijní programy jednotlivé fakulty UK nabízejí. V rámci doprovodného programu navíc získají řadu zajímavých a aktuálních vědeckých poznatků. Veletrh se koná ve dnech 23. až 26. října 2018 na brněnském výstavišti v pavilonu V od 8.00 do 16.00, resp. od 8.00 do 14.00 v pátek.

Každou fakultu Univerzity Karlovy v rámci veletrhu zastupují přímo její studenti. „Záměrem tohoto způsobu prezentace je především zprostředkovat zájemcům o studium přímé zážitky a zkušenosti se studiem od stávajících studentů. Návštěvníci jednotlivých fakultních stánků se zde mohou inspirovat pro rozhodování o volbě svého dalšího studia či se dozvědět kompletní informace o studijní nabídce naší univerzity,“ uvedla Milena Králíčková, prorektorka Univerzity Karlovy pro studium.

Osobní kontakt zájemců o studium se studenty UK doplňuje zcela nová vizuální prezentace, kterou UK v letošním roce pro veletrhy připravila a která si v Brně odbyde svoji premiéru. Nový veletržní stánek akcentuje otevřenost UK vůči všem novým zájemcům o studium a je pomyslně rozdělen na dvě osy - přírodovědně-lékařskou a humanitně-společenskou. Všechny fakulty UK pak v tomto novém rozdělení dostávají stejně velký prostor pro svou prezentaci, ať již jde o velké fakulty, co se počtu studentů týče, či fakulty menší.

V rámci doprovodného programu Věda pro život se na Gaudeamu představí 1. a 3. lékařská fakulta, Lékařská fakulta v Plzni, Lékařská fakulta v Hradci Králové, Přírodovědecká fakulta, Matematicko-fyzikální fakulta, Filozofická fakulta, Právnická fakulta a Fakulta sociálních věd. Představeny budou nejnovější vědecké poznatky a jejich aplikace v praxi, přírodní jevy, chemické pokusy a mnohé další. Veškeré zajímavosti si budou moci návštěvníci sami vyzkoušet.

Lékařská fakulta v Plzni nabídne návštěvníkům rychlokurz chirurgického šití, zástupci Přírodovědecké fakulty představí, jak se na svět dívají geografové, medici z Hradce Králové budou demonstrovat na figuríně medvěda, jak se s medicínou seznamují malé děti, zástupci 1. lékařské fakulty budou diskutovat o mýtech v současném stravování a hovořit o tom, jaké je přejít z vysokoškolského prostředí rovnou do soukromé medicínské praxe a Fakulta sociálních věd ukáže mobilní televizní studio, ve kterém si zájemci budou moci vyzkoušet práci moderátora před kamerou.

Hlavní prezentace Univerzity Karlovy, která podá prostřednictví studentů UK komplexní informace nejenom o studiu, ale i o životě na UK, se koná každý den od 11.00 do 11.30 v přednáškovém sále A v pavilonu V.

Více informací o samotném veletrhu i expozici Univerzity Karlovy naleznete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…