ÚOHS: Aktualizace příručky k aplikaci pojmu „jeden podnik“ z pohledu pravidel podpory de minimis

12.04.2017 12:07

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství vypracoval aktualizaci příručky k aplikaci pojmu „jeden podnik“ z pohledu pravidel podpory de minimis.

ÚOHS: Aktualizace příručky k aplikaci pojmu „jeden podnik“ z pohledu pravidel podpory de minimis
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Na základě aktuálního výkladu Evropské komise je nezbytné při vyhodnocování „jednoho podniku“ posuzovat propojenost podniků napříč členskými státy.

V čestných prohlášeních by tedy měli příjemci podpory informovat i o svých vazbách na zahraniční firmy. Poskytovatel pak pouze v centrálním registru podpory de minimis ověří stejným způsobem jako dosud, jestli předmětná skupina podniků nevyčerpala limit de minimis. K jiné změně nedochází, poskytovatel podpory stejně jako dosud kontroluje pouze limit podpory zaznamenaný v českém registru podpor malého rozsahu, do kterého zaznamenávají podpory de minimis poskytovatelé z České republiky. Podpory de minimis poskytnuté jinými členskými státy EU nemají na limit podpory de minimis poskytnuté českými poskytovateli  vliv, a proto je není potřeba sledovat.

Aktualizované znění Metodické příručky k aplikaci pojmu "jeden podnik" dle pravidel de minimis a Vzoru čestného prohlášení žadatele o podporu v režimu de minimis je dostupné zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…