ÚOHS: Evropská komise schválila nový kodex nejlepších postupů v řízeních o veřejné podpoře

21.07.2018 16:04

Dne 16. července 2018 Evropská komise vydala tiskovou zprávu o schválení nového kodexu nejlepších postupů v řízení o veřejné podpoře v Evropské unii, který popisuje, jak má Komise a členské státy spolupracovat při řešení problematiky veřejné podpory.

ÚOHS: Evropská komise schválila nový kodex nejlepších postupů v řízeních o veřejné podpoře
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Evropská komisařka pro hospodářskou soutěž Margrethe Vestager uvedla: „Nový kodex nejlepších postupů bude přínosem pro členské státy, podniky a další zúčastněné strany. Povede k zefektivnění a urychlení kontroly veřejné podpory a zejména zajistí rychlejší a lepší spolupráci mezi členskými státy a Komisí.“

V posledních letech Komise implementovala reformní balíček „State Aid Modernisation“, který členským státům umožnil zrychlení a zjednodušení provádění veřejné podpory. V souvislosti s finančním rámcem 2021–2027 („Multiannual Financial Framework 2021–2027) tato snaha o modernizaci pravidel Evropské unie pro veřejnou podporu a také pracovních metod Komise pokračuje.

Aby se tyto modernizované předpisy o veřejné podpoře využily co nejefektivněji, kodex nejlepších postupů poskytuje návod, jak má Komise, členské státy a další zúčastněné strany spolupracovat při řešení problematiky veřejné podpory. Jedná se například o to, jak zajistit, aby složitější případy veřejné podpory byly vyřizovány co nejefektivněji, dále jaký je postup při vyřizování stížností na opatření veřejné podpory a také sledování, jak členské státy realizují opatření veřejné podpory. Kodex nejlepších postupů tedy vysvětluje, jak probíhají postupy v oblasti veřejné podpory a uvádí kroky, které Komise činí s cílem zvýšení rychlosti, transparentnosti a předvídatelnosti těchto postupů.

Kodex nejlepších postupů v řízení o veřejné podpoře je dostupný v angličtině, němčině a francouzštině ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…