ÚOHS: Fúze nemocnic v Ústeckém kraji byla povolena

03.07.2020 18:01

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil svým prvostupňovým rozhodnutím spojení soutěžitelů spočívající v nabytí kontroly nad obchodním závodem společnosti Nemocnice Litoměřice, a.s. ze strany společnosti Krajská zdravotní, a.s. Rozhodnutí již nabylo právní moci.

ÚOHS: Fúze nemocnic v Ústeckém kraji byla povolena
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Úřad v rámci správního řízení prověřoval zejména dopady spojení na trhy maloobchodního prodeje léčiv, poskytování ambulantní zdravotní péče a poskytování lůžkové zdravotní péče. Úřad konstatoval, že absolutní většina pacientů nemocnic pochází z okresů, ve kterých nemocnice sídlí, a pokud přece jen ošetřují větší množství pacientů ze sousedního okresu, pak je to obvykle z toho důvodu, že předmětná nemocnice nabízí specializovanou lékařskou péči, která v sousedním okresu není nabízena.

Vzhledem k absenci podstatného soutěžního tlaku mezi jednotlivými nemocnicemi v Ústeckém kraji již před realizací navrhovaného spojení soutěžitelů Úřad dospěl k závěru, že předmětná transakce nevzbuzuje obavy z podstatného narušení hospodářské soutěže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…