ÚOHS: Infrastrukturní projekty na konferenci o veřejné podpoře

31.05.2018 22:30

Druhý den konference o veřejné podpoře, pořádané Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže, byl věnován problematice infrastrukturních projektů. V pěti prezentacích se účastníci konference dozvěděli praktické rady, užitečné informace a zkušenosti podložené evropskou judikaturou, které jsou nepostradatelné především pro poskytovatele veřejné podpory.

ÚOHS: Infrastrukturní projekty na konferenci o veřejné podpoře
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Iva Příkopová (ÚOHS) se věnovala posuzování lokálního účinku  podpory při plánování investic do výstavby či modernizace infrastruktury z hlediska zákazníka (poptávky) a investora (nabídky) a svůj výklad doplnila konkrétními rozhodnutími Evropské komise, která se týkala jak zahraničních, tak i domácích projektů. Václav Hromada (ÚOHS) upozornil na praktické využití analytických přehledů k podpoře infrastruktury jako právně nezávazných vodítek k dodržení pravidel veřejné podpory při financování veřejné podpory ve všech oblastech infrastruktur. Analytické přehledy vytvořila Evropská komise, aktualizovány byly v letech 2016–2017 a zveřejněny jsou i na webu Úřadu.

Zástupkyně DG COMP Evropské komise Lida-Konstantina Balta se zaměřila na financování vodohospodářské infrastruktury a infrastruktury související s odpadovým hospodářstvím. Připomněla principy tříúrovňového posuzování veřejné podpory, a to na úrovni vlastníka/developera, provozovatele a uživatelů. Soňa Drobová ze slovenského soutěžního úřadu informovala o dvou úspěšných infrastrukturních projektech na Slovensku, které svými rozhodnutími z roku 2017 schválila Evropská komise. Projekty se týkaly národního fotbalového stadionu a prodeje budovy bývalého centra zdravotní péče v Turzovce. Gabriela Kinclová (ÚOHS) seznámila přítomné s rozhodovací praxí Evropské komise týkající se infrastrukturních projektů v oblasti kultury, kulturního dědictví a ochrany přírody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…