ÚOHS: Řízení letového provozu nakupovalo instruktážní služby bez soutěže

19.04.2021 12:08

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže uložil příkazem pokutu ve výši 500 000 korun státnímu podniku Řízení letového provozu České republiky za chybné zadávání veřejných zakázek. Zadavatel nepodal proti příkazu odpor a pokuta je tedy pravomocná.

ÚOHS: Řízení letového provozu nakupovalo instruktážní služby bez soutěže
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Řízení letového provozu porušilo zákon o zadávání veřejných zakázek, když v průběhu roku 2019 bez zadávacího řízení pouze prostřednictvím objednávek pořizovalo od řady dodavatelů služby spočívající v zajištění instruktorské činnosti pro následnou realizaci odborného výcviku personálu letových navigačních služeb v celkové hodnotě 40 103 791,09 Kč bez DPH. Předmětné plnění měl zadavatel zadat jako veřejnou zakázku v nadlimitním režimu. Svým postupem mohlo Řízení letového provozu ovlivnit výběr dodavatele.

Úřad v příkazu konstatoval, že plnění poskytovaná jednotlivými dodavateli měla věcnou, funkční, časovou i místní souvislost a tvořila tedy jednu nadlimitní veřejnou zakázku.

Příkaz je prvním úkonem v přestupkových řízeních, v nichž je jednoznačný skutkový stav. Zadavatel má možnost podat proti příkazu do 8 dnů od jeho doručení odpor. Pokud tak učiní, proběhne ve věci standardní prvostupňové správní řízení. V daném případě zadavatel pokutu zjevně akceptoval, neboť odpor ve stanovené lhůtě nepodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …