ÚOHS: Správa železnic neprodloužila lhůtu po změně dokumentace, zaplatí pokutu 200 000 Kč

02.02.2020 18:54

Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petr Rafaj potvrdil uložení pokuty ve výši 200 000 korun státní organizaci Správě železnic za přestupek spáchaný při zadávání veřejné zakázky „Nákup 2 ks tahačů s návěsem“. Rozhodnutí je pravomocné.

ÚOHS: Správa železnic neprodloužila lhůtu po změně dokumentace, zaplatí pokutu 200 000 Kč
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Zadavatel se dopustil přestupku, když provedl změnu a doplnění zadávací dokumentace a současně přiměřeně neprodloužil lhůtu pro podání nabídek, ačkoli povaha změny zadávací dokumentace prodloužení této lhůty vyžadovala. Postup zadavatele mohl ovlivnit výběr dodavatele.

Zadavatel při změně zadávací dokumentace připustil jiné minimální hodnoty technické specifikace a doplnil zadávací dokumentaci, když vedle původně přesně stanovených hodnot a údajů připustil i zcela jiné hodnoty a údaje technické specifikace. Úřad dospěl k závěru, že se jednalo o významnou změnu zadávací dokumentace, protože obsahovala důležité informace pro vytvoření relevantní a konkurenceschopné nabídky potenciálních dodavatelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Část firem kvůli daňovým limitům benefity omezila nebo zrušila

13:21 Hospodářská komora: Část firem kvůli daňovým limitům benefity omezila nebo zrušila

Po zavedení nových pravidel pro zdanění zaměstnanecké benefity zachovalo v nezměněné podobě jen 60 p…