ÚOHS povolil vytvoření společného vodárenského podniku na Zlínsku

03.02.2022 15:02 | Tisková zpráva

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil soutěžitelům MORAVSKÁ VODÁRENSKÁ, a. s., a Vodovody a kanalizace Zlín, a. s., získat možnost vykonávat společnou kontrolu nad společností Vodárna Zlín, a. s. Rozhodnutí dnes nabylo právní moci.

ÚOHS povolil vytvoření společného vodárenského podniku na Zlínsku
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

MORAVSKÁ VODÁRENSKÁ, a. s., je součástí skupiny VEOLIA a její hlavní činností je provozování vodohospodářské infrastruktury pro města, obce a průmyslové podniky v okresech Olomouc, Prostějov a Zlín, pro něž zajišťuje dodávky pitné vody prostřednictvím veřejné vodovodní sítě a poskytuje služby spočívající v odvádění a čištění odpadních vod prostřednictvím kanalizační sítě.

Společnost Vodovody a kanalizace Zlín, a. s., vlastní vodohospodářskou infrastrukturu na území měst a obcí okresu Zlín a zabývá se zejména správou vlastního majetku. Akcionáři společnosti Vak Zlín jsou především města a obce v okresu Zlín, přičemž kontrolu vykonává statutární město Zlín.

Společný podnik Vodárna Zlín, a. s., má být založen v roce 2022 a jeho hlavní činností bude provozování vodohospodářské infrastruktury pro města, obce i některé soukromoprávní vlastníky v okrese Zlín, tj. zajišťování dodávek pitné vody prostřednictvím veřejné vodovodní sítě, včetně poskytování služeb spočívajících v odvádění a čištění odpadních vod prostřednictvím kanalizační sítě v okrese Zlín. Vložena do něj má být část závodu MORAVSKÁ VODÁRENSKÁ, a. s., která se doposud předmětnou činností zabývá.

Úřad po posouzení transakce dospěl k závěru, že uvedené spojení soutěžitelů nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže v oblasti dodávek pitné vody a odvádění a čištění odpadních vod v okrese Zlín, neboť uskutečněním spojení nedojde k podstatné změně v těchto oblastech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AČCKA: Čím dál více Čechů využívá služeb cestovních kanceláří

16:46 AČCKA: Čím dál více Čechů využívá služeb cestovních kanceláří

I letošní prodeje potvrzují, že služeb českých cestovních kanceláří a agentur využívá každoročně víc…