ÚOHS vítá požadavek Ministerstva vnitra na soudní prověření rozhodnutí o nákupu automobilů

23.07.2019 21:44

Ministerstvo vnitra dnes na tiskové konferenci oznámilo, že podá žalobu proti rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže o zrušení zadávacího řízení na nákup automobilů.

ÚOHS vítá požadavek Ministerstva vnitra na soudní prověření rozhodnutí o nákupu automobilů
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

V rámci správního řízení týkajícího se tendru za více než dvě miliardy korun z veřejných prostředků Úřad oslovil dodavatele 12 značek automobilů a nikdo, kromě vybraného dodavatele, nesplňoval požadavky ministerstva stanovené v zadávací dokumentaci. Úřad proto vítá, že ministerstvo požaduje, aby rozhodnutí prověřil také správní soud.

Pro konkrétnost dodáváme, že ÚOHS vůbec nezpochybňoval technické požadavky zadavatele ve vztahu k vozům určeným pro Policii České republiky, jak ve svém vystoupení na tiskové konferenci argumentoval ministr vnitra. Nicméně pokud zadavatel plánoval uzavřít rámcovou smlouvu na nákup přibližně 8 000 vozidel pro celý resort Ministerstva vnitra, tedy nikoli jen pro potřeby Policie ČR (součástí jsou i hasiči a referentská auta), není podle názoru ÚOHS možné, aby specifikace těchto všech vozů byla podřízena pouze potřebám jednoho segmentu, v tomto případě Policie ČR. Vítáme proto aktuální oznámení ministra vnitra, že v nově vypsaném tenderu byla specifikace poptávaných vozů rozdělena do třech kategorií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…