ÚOOÚ: Zveřejněn návrh akreditačních a certifikačních kritérií

15.12.2017 17:07

Úřad pro ochranu osobních údajů zveřejnil ve středu návrh kritérií pro akreditaci subjektů pro vydávání osvědčení a návrh kritérií pro vydávání osvědčení. Úřad nyní od odborné veřejnosti očekává podněty a připomínky pro projednávání agendy v rámci pracovní skupiny WP29.

ÚOOÚ: Zveřejněn návrh akreditačních a certifikačních kritérií
Foto: ČT
Popisek: ÚOOÚ

Nařízení EP a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES ve svých článcích 42 a 43 zavedlo mezi novými nástroji ochrany osobních údajů mechanismus pro vydávání pečetí, známek a osvědčení o ochraně údajů.

Úřad projednává proces a podobu akreditací s Českým institutem pro akreditaci. V rámci této spolupráce a po konzultaci s dalšími odbornými subjekty připravil tento návrh, který nyní předkládá k připomínkám odborné veřejnosti a zájemcům o problematiku certifikací a standardizací v oblasti ochrany osobních údajů.

Případné připomínky, návrhy či podněty k uvedenému materiálu přijímá Úřad do 20. ledna 2018.

Obdržená vyjádření využije Úřad v nejbližší době na pracovní skupině WP29 jako podklad k přípravě pokynů WP29 k problematice akreditací a certifikací (viz seznam pokynů WP29).

Jako předběžný termín publikace těchto pokynů WP29 je stanoven únor 2018. V návaznosti pak bude, i s přihlédnutím k výsledné podobě procesních pravidel pro akreditace v zákonu o zpracování osobních údajů, materiál dále upravován a doplňován o konkrétní požadavky týkající se určité oblasti, procesu či technologie zpracování osobních údajů.

Kritéria pro vydávání osvědčení a kritéria pro akreditaci (KVO) k ochraně osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…