ÚSTR: Byla zahájena výstava Václav Havel. Politika a svědomí

22.04.2016 11:57

V Českém centru v Praze byla zahájena výstava, která připomíná nedožité osmdesátiny Václava Havla. Připravil ji Ústav pro studium totalitních režimů ve spolupráci s Českými centry a Knihovnou Václava Havla

ÚSTR: Byla zahájena výstava Václav Havel. Politika a svědomí
Foto: ustrcr.cz
Popisek: Ústav pro studium totalitních režimů ČR

Na 26 panelech najdou návštěvníci a návštevnice slavné i méně známé myšlenky z Havlových textů či veřejných projevů. Citáty doprovázejí fotografie: čistě havlovské i aktualizační, které mají podtrhnout naléhavost výzev. Mnohé z nich promlouvají v současné době s překvapivou silou.

„Výstava se poskládala víceméně sama. Se znalostí Havlových textů člověka brzo napadne, kam a pro co sáhnout. Při přípravě byla zároveň důležitá i jistá dávka odvahy. Havla často považujeme za neškodnou součást minulosti. Jenže mnohé z toho, co napsal či řekl, dráždí do dneška, může to dokonce pro leckoho představovat politicky výbušný materiál,“  říká o výstavě autor koncepce Jan Hron.

Po pražské premiéře zamíří výstava do Českých center v zahraničí. Tam ji bude doprovázet bohatý program obsahující divadelní představení, filmové projekce, přednášky historiků a besedy s pamětníky.

Výstavu je možné zhlédnout v Českém centru v Praze (Rytířská 31) do 7. května. Otevírací doba je od pondělí do pátku 11–17 hodin. Vstup volný.

www.ustrcr.cz
www.czechcentres.cz
www.vaclavhavel-library.org

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR: Soustavu čtyř tůní vytvořili vodohospodáři na Opavsku

11:44 Lesy ČR: Soustavu čtyř tůní vytvořili vodohospodáři na Opavsku

Podmáčeného pozemku v lesích u obce Pustá Polom na Opavsku v Moravskoslezském kraji využili vodohosp…