ÚZSVM: CRAB pomáhá šetřit i při výstavbě dálnice D3

14.02.2019 7:37

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Českých Budějovicích obdržel požadavek od Státního fondu dopravní infrastruktury o nalezení vhodných prostor pro umístění 3 tzv. supervizorů stavby dálnice D3.

ÚZSVM: CRAB pomáhá šetřit i při výstavbě dálnice D3
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

SFDI chtěl pro umístění svých zaměstnanců využít prostor v komerčním nájmu. ÚZSVM zjistil na základě využití analýzy z Centrálního registru administrativních budov (CRAB), že v budově Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v budově Lidická 110, České Budějovice existují nevyužité prostory, které zaměstnanci SFDI mohou pro svou potřebu využít.

Supervizoři tak SFDI mají již od začátku tohoto roku v budově ŘSD k dispozici dvě kanceláře v 5. NP. SFDI za využívání prostor v budově SFDI neplatí žádné nájemné, došlo tak k úspoře finančních prostředků, které může fond využít na jiné potřeby.

ŘSD v loňském roce provedlo rekonstrukci dotčených prostor s cílem zvýšit efektivnost využití státní administrativní budovy, a to na doporučení ÚZSVM. Po rekonstrukci se podařilo navýšit celkový rozsah kancelářské plochy budovy o 50 m2.  

Nová dálnice D3 nejen výrazně odlehčí dopravně přetíženému centru města České Budějovice, ale v budoucnu propojí Prahu s jihem Čech a bude pokračovat až na hranice s Rakouskem. V letošním roce je zároveň s obchvatem zahájena stavba navazujících úseků dálnice D3 „Úsilné – Hodějovice“ – stavba 0310/I a „Hodějovice – Třebonín“ - stavba 0310/II.  Činnost supervize stavebních prací daných úseků je svěřena SFDI.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…