ÚZSVM: Elektronická aukce Hanáckých kasáren právě začala

04.01.2022 21:20 | Tisková zpráva

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) zahájil v úterý 4. ledna v 10 hodin třetí kolo výběrového řízení s elektronickou aukcí na jedinečný historický areál Hanáckých kasáren v Olomouci s minimální cenou 262 milionů korun.

ÚZSVM: Elektronická aukce Hanáckých kasáren právě začala
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Průběh elektronické aukce památkově chráněného objektu vybudovaného v polovině 19. století může veřejnost sledovat online na webu ZDE. Výsledek aukce pak bude znám ve středu 5. ledna po 10. hodině.

Pokud není složena požadovaná kauce, elektronická aukce se automaticky zruší. V případě této výjimečné nemovitosti v historickém centru Olomouce aukce zrušena nebyla, neboť minimálně jeden zájemce složil v stanoveném termínu kauci ve výši 27 milionů korun.

Aby aukce přinesla vítěze, je nutné, aby zájemci učinili alespoň jeden příhoz, přičemž první příhoz musí být nejméně ve výši minimální vyhlašované ceny, tedy 262 milionů korun. Další příhozy musí částku navýšit minimálně o 100 tisíc korun.

Památkově chráněný objekt, který tvoří čtyřkřídlá budova, převzal ÚZSVM na základě usnesení vlády v roce 2017 od Ministerstva obrany. Vláda pak v roce 2020 schválila jeho prodej. Stavba je významným urbanistickým prvkem města a ukázkou klasicistního vojenského stavitelství s ojedinělou stavební i armádní historií. Hanácká kasárna jsou největším prodejem nemovitosti ÚZSVM na území Moravy a aktuálně také prodejem s nejvyšší minimální vyhlašovanou cenou, zveřejněným na webových stránkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…