ÚZSVM: Město Kryry koupilo budovu pro humanitární pomoc uprchlíkům

05.10.2022 22:54 | Tisková zpráva

Město Kryry koupilo od ÚZSVM v Lounech budovu, kterou hodlá využít pro humanitární pomoc uprchlíkům z Ukrajiny.

ÚZSVM: Město Kryry koupilo budovu pro humanitární pomoc uprchlíkům
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Předmětem prodeje byla budova včetně pozemku o výměře 476 m2 ležící v centrální části města Kryry. Jedná se o dvoupodlažní objekt s půdním prostorem, budova byla v minulosti využívána jako služebna Policie ČR. Tomuto využití také odpovídá řešení vnitřních prostorů, které jsou uzpůsobeny jako kancelářské místnosti, které jsou z části vybaveny movitými věcmi. V přízemí se nachází sociální zařízení a sprchový kout. Pozemek, který náleží k objektu je zatravněný, oplocený a je zde možnost parkování. Objekt je částečně podsklepen.

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

Stavba je určena k celkové rekonstrukci. Na budově je také umístěna rotační siréna. Součástí budovy je garáž. Město Kryry požádalo o koupi tohoto objektu v loňském roce s cílem využít jej pro činnost kulturních, společenských, tělovýchovných a sociálních služeb pro obyvatele města a okolní obce.

Vzhledem k současné situaci ohledně uprchlíků z válečné zóny z Ukrajiny byly obce a města Krajskými úřady požádány, aby zhodnotily kapacity možného ubytování na svém území. Město Kryry jako jednu z možností zahrnulo i tuto budovu do svého přehledu s tím, že po získání vlastnického práva začne s opravami potřebnými k zajištění ubytování válečných uprchlíků. Vzhledem k zajištění humanitární pomoci pro uprchlíky z válečné zóny na Ukrajině zde město Kryry hodlá vybudovat ubytovací zařízení pro tyto účely. V současné době město Kryry řeší ubytování převážně v rodinách obyvatel města.

Město budovu bývalé služebny získalo za kupní cenu ve výši 1 900 000 Kč, kupní smlouvu s ním uzavřenou opatřilo schvalovací doložkou Ministerstvo financí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…