ÚZSVM: Státní instituce převedou na ÚZSVM přes 6 600 nemovitostí

18.07.2018 17:45

Organizační složky státu a státní organizace plánují v nejbližších letech převést na Úřad pro zastupování státu ve věch majetkových (ÚZSVM) 6 690 nemovitostí, z toho zhruba 650 staveb. Patnáct nemovitostí určených k převodu je vedeno jako majetek potřebný, zbylé nemovitosti jsou označeny jako nepotřebné.

ÚZSVM: Státní instituce převedou na ÚZSVM přes 6 600 nemovitostí
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

„Na základě usnesení vlády nám měla ministerstva za sebe a své podřízené organizace sdělit, jaké nemovitosti jsou pro ně již nepotřebné a jsou tedy na základě novely zákona o majetku státu určeny k převodu na ÚZSVM,“ řekla generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu s tím, že 18 subjektů nemá žádné nemovitosti k převodu a zbývajících 12 subjektů na ÚZSVM převede přes 6 600 nemovitostí. „Je nám ovšem známo, že státní instituce mají nepotřebných nemovitostí mnohem více,“ dodala.

Nejvíce nemovitostí získá ÚZSVM od Ředitelství silnic a dálnic (celkem 4 627 nemovitostí), Ministerstva zemědělství (celkem 1 263 nemovitostí) a Fakultní nemocnice Ostrava (celkem 114 nemovitostí). Mezi subjekty, které budou na ÚZSVM převádět nepotřebné nemovitosti, jsou i dva podniky v likvidaci, a to Východočeské energetické závody, s.p. v likvidaci a Silnice, státní podnik Plzeň - v likvidaci, tyto podniky na ÚZSVM převedou celkem pět nemovitostí.

Tabulka 1: Přehled subjektů, které plánují převést na Úřad více než 5 nemovitostí

Ministerstvo obrany určilo k převodu na ÚZSVM například řadu pozemků a také studnu v obci Poleň. Od Ministerstva zemědělství má ÚZSVM získat i rekreační zařízení Horní Pěna, rekreační chatu Skála či garáže v Táboře. Jiné rekreační středisko, ve Stráži nad Nežárkou, plánuje do rukou ÚZSVM převést i Národní institut pro další vzdělávání.

Nejvíce převáděných nemovitostí bude spravovat územní pracoviště v Ostravě (celkem 1 598 nemovitostí), nejméně nemovitostí je určeno k převodu na územní pracoviště v Praze (celkem 204 nemovitostí). V letošním roce plánují subjekty na ÚZSVM převést celkem 3 855 nemovitostí, v příštím roce pak 1 683 nemovitostí, převody by měly být ukončeny v roce 2025.

Tabulka 2: Rozdělení převáděných nemovitostí podle územních pracovišť

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…