ÚZSVM: V elektronické aukci si můžete koupit obraz významného autora Františka Líbala

01.04.2018 19:36

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Ústí nad Orlicí získal z odúmrti obraz „Karlův most v zimě“ autora Františka Líbala. Obraz nyní nabízí ke koupi v elektronické aukci.

ÚZSVM: V elektronické aukci si můžete koupit obraz významného autora Františka Líbala
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Střídmá impresionistická malba zachycuje tradiční pohled na zasněžený Karlův most od hladiny Vltavy, zobrazuje také Malostranskou mosteckou věž a kupoli chrámu Sv. Mikuláše. Jedná se o olejomalbu na plátně rozměrů 90x100 cm z 50. let minulého století v původním rámu, který je zdoben na rozích a ve středu stran ozdobami z masy.  Celková velikost obrazu je 120x120 cm.

O převod předmětného díla neprojevila zájem žádná státní instituce. Z tohoto důvodu je v současné době připravován jeho prodej prostřednictvím elektronického aukčního systému na webových stránkách ÚZSVM - www.nabidkamajetku.cz. Cena nejnižšího podání v této aukci je na základě znaleckého posudku stanovena ve výši 65 000 Kč.

František Líbal se narodil 23. 4. 1896 ve Veselí nad Lužnicí. Navštěvoval výtvarné školy v Praze, Mnichově, Drážďanech a Frankfurtu nad Mohanem. Mezi jeho častá témata patřily různé chrámy, kostely a katedrály. Maloval také krásy Krkonoš, Tater, Šumavy, Valašska a Beskyd.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…