ÚZSVM: Zakázky na průzkum areálu bývalé věznice v Uherském Hradišti

29.08.2020 11:33

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) vyhlásil další dvě transparentní veřejné zakázky na provedení stavebně historického a stavebně technického průzkumu budov v areálu bývalé věznice v Uherském Hradišti. Práce na záchraně této jedinečné kulturní památky tak pokračují podle plánu.

ÚZSVM: Zakázky na průzkum areálu bývalé věznice v Uherském Hradišti
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Cílem stavebně historického průzkumu bude především zjištění podoby areálu a jeho jednotlivých objektů k době jejich dokončení v roce 1897, jakými stavebními úpravami následně prošel či jaké autentické dobové prvky se v areálu dochovaly. Nabídky je možné podávat do 7. září 2020 v elektronické podobě prostřednictvím Národního elektronického nástroje  (NEN) zde. Výsledky stavebně historického průzkumu budou následně využity jako jeden z podkladů pro zpracování projekčního řešení celkové rekonstrukce areálu.

Díky stavebně technickému průzkumu bude možné posoudit a detailně zdokumentovat základní stavebně technický stav této památky včetně provedení některých dalších speciálních diagnostických průzkumů. Získané informace o aktuálním technickém stavu jednotlivých konstrukcí budou rovněž využity jako jeden z podkladů pro zpracování projekčního řešení celkové rekonstrukce. I v případě této zakázky končí lhůta pro podání nabídek prostřednictvím NEN 7. září 2020. Více informací o této zakázce naleznete zde.

ÚZSVM i nadále dělá vše pro to, aby veškeré práce na záchraně této památky s pohnutou historií maximálně urychlil a areálu vdechnul nový život. ÚZSVM v areálu vybuduje důstojné Muzeum totality a přemístí do něj okresní soud, okresní státní zastupitelství a probační a mediační službu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…