ÚZSVM daroval zdarma k užívání pozemek spolku, pomáhajícímu osobám s handicapem

29.08.2022 22:31 | Tisková zpráva

Pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových v Rychnově nad Kněžnou zdarma zapůjčilo na 8 let spolku Centrum Orion pozemky v místní části Dlouhá Ves.

ÚZSVM daroval zdarma k užívání pozemek spolku, pomáhajícímu osobám s handicapem
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Jedná se o čtyři pozemky, nacházející se v Rychnově nad Kněžnou o celkové výměře 1718 m2 (převážně zeleň s trvalými porosty), které tvoří celek s budovou, kde Centrum Orion vykonává svoji záslužnou činnost.

Spolek pomáhá osobám s handicapem a jejich rodinám prostřednictvím volnočasových aktivit a sociálních služeb vést co možná nejvíce samostatný, aktivní a plnohodnotný život. Zároveň zajišťuje pro své členy další aktivity (přednášky, kulturní, sportovní a poznávací akce, výlety, pobyty, canisterapii, hipoterapii).

Díky státu, který umožnil bezplatné užívání pozemků, mohou klienti využít prostor ke své relaxaci a dalším činnostem, které zahrnují i pravidelnou údržbu zahrady, včetně parčíku, úpravu keřů a porostů či hmyzích domků, úklid chodníků a altánu, obnovení nátěru na lavičkách nebo zde přesazují pokojové rostliny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…