ÚZSVM k pomoci občanům Ukrajiny

04.03.2022 22:11 | Tisková zpráva

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v souvislosti s aktuální mimořádnou situací vytipoval celkem cca 30 objektů, které má ve své správě a v nichž by bylo možné ubytovat občany Ukrajiny prchající před válkou. ÚZSVM v této věci plně koordinuje postup se všemi odpovědnými institucemi.

ÚZSVM k pomoci občanům Ukrajiny
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

ÚZSVM má k dispozici například plně vybavené rekreační zařízení v Harrachově s celkovou kapacitou 30 lůžek v 10 pokojích, nebo zařízený byt v Otrokovicích. Zároveň může poskytnout pro uskladnění materiální pomoci volné kapacity ve svých sedmi skladovacích areálech po celé republice, například v Mcelích, Rokytnici v Orlických horách nebo v Uherském Hradišti.

V úzkém kontaktu je ÚZSVM rovněž s Národním asistenčním centrem pomoci Ukrajině. Jedním z objektů, který by měl být využit pro potřeby Krajského asistenčního centra pomoci Ukrajině, je i areál Hanáckých kasáren v Olomouci. Ohledně jeho využití jedná ÚZSVM s Olomouckým krajem a Hasičským záchranným sborem Olomouckého kraje. ÚZSVM je rovněž schopen zajistit základní vybavení kancelářských prostor tak, aby v Hanáckých kasárnách vzniklo potřebné zázemí nejen pro pracovníky asistenčního centra.

Od 1. do 2. března probíhala elektronická aukce na prodej Hanáckých kasáren, do níž se přihlásil a v požadovaném termínu složil kauci jeden zájemce. Jelikož v průběhu aukce žádný příhoz neučinil, skončila aukce bez vítěze. Nicméně i kdyby v aukci příhoz padl, ÚZSVM by s vítězem aukce kupní smlouvu vzhledem k aktuální výjimečné situaci zatím neuzavřel. ÚZSVM tak umožní provoz asistenčního centra, jak dlouho bude potřeba. Z tohoto důvodu nebude ÚZSVM v tuto chvíli připravovat vyhlášení dalšího kola elektronické aukce na prodej Hanáckých kasáren.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…