ÚZSVM otevřel studentům Fakulty architektury ČVUT budovu bývalého sídla finančního úřadu

02.04.2018 16:40

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Havlíčkově Brodě umožnil studentům Fakulty architektury ČVUT prohlídku budovy bývalého sídla finančního úřadu v Havlíčkově Brodě. Studenti si ji prohlédli v rámci tradičního semestrálního ateliérového workshopu FA ČVUT.

ÚZSVM otevřel studentům Fakulty architektury ČVUT budovu bývalého sídla finančního úřadu
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Workshopu se zúčastnily ateliéry prof. Kohouta a doc. Tichého, ateliér arch. Mikoláše Vavřína s arch. Jindřichem Blahou a také ateliér arch. Adama Halíře s arch. Davidem Belkem. Téměř padesát studentů mělo přes víkend za úkol prozkoumat město a připravit si prvotní koncept svého návrhu. K tomu jim mělo pomoci několik drobných prohlídek a setkání s občany města, kde se nad mapou probíraly jednotlivé městské lokality. Průběh workshopu si studenti organizovali sami, ovšem s pomocí místostarosty Libora Honzárka, ředitele pracoviště ÚZSVM v Havlíčkově Brodě Milana Málka, který studentům umožnil nahlédnout do budovy bývalého sídla finanční správy na Smetanově náměstí, a ředitele Střední průmyslové školy stavební, Ladislava Fialy, jenž studentům poskytl prostory pro nerušenou práci. Zakončení workshopu proběhlo formou prezentací v koncertním sále ZUŠ na Smetanově náměstí.

Studenti vyjádřili poděkování všem spoluorganizátorům a zúčastněným. Tímto však celá akce nekončí. Do dvou měsíců proběhne prezentace návrhů studentů, která přinese pár nápadů k možnému využití prohlédnutých objektů, tedy i budovy bývalého sídla finančního úřadu.

ÚZSVM převzal nepotřebnou budovu Generálního finančního ředitelství. Převzetí nepotřebné budovy předcházelo přestěhování zaměstnanců finančního úřadu do budovy ÚZSVM. ÚZSVM se tak podařilo obsadit volné plochy v objektu svého sídla v ulici Štáflova 2003, které plně slouží k výkonu organizačních složek státu. Redislokace vedla ke snížení finančních prostředků za doposud hrazené výdaje na provoz a údržbu objektů.

Pro stát nepotřebná budova na Smetanově náměstí je nepodsklepená devíti podlažní budova z konce 70. let minulého století se zastavěnou plochou 336 m2. Regionální dislokační komise Hradec Králové schválila prodej objektu ve výběrovém řízení s aukcí.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…