ÚZSVM přebírá rozsáhlý majetek od Psychiatrické nemocnice Havlíčkův Brod v obci Želiv

30.04.2019 20:18

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Pelhřimově převzal od Psychiatrické nemocnice Havlíčkův Brod v obci Želiv budovu občanské vybavenosti se dvěma nájemními byty a přilehlou zahradu v ceně 334 017 Kč.

ÚZSVM přebírá rozsáhlý majetek od Psychiatrické nemocnice Havlíčkův Brod v obci Želiv
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

ÚZSVM bude v budoucnu přebírat i další majetek od této instituce. Celkem se jedná o čtyři areály - dvacet pozemků, včetně osmi budov v obci Želiv v celkové hodnotě cca 5 600 000 Kč (areál bývalé protialkoholní léčebny, garáže, skladové prostory, rodinné domy, chaty).

Převzetí majetku je vzhledem k historickým souvislostem velmi komplikované. Jedná se o historicky církevní majetek (původním vlastníkem byla Kanonie Premonstrátů v Želivě a Římskokatolická farnost Želiv) zatížený následným soudním sporem, který ÚZSVM vyhrál.

Vzhledem k tomu, že se do současné doby k přebíranému majetku v archivech Psychiatrické nemocnice dochovalo minimum podkladových materiálů k převzetí majetku, bylo nutné chybějící doklady dohledat a doplnit. Většina pozemků je vedena jako kulturní památka a některý dokonce, jako národní kulturní památka, což bylo zjištěno, až na základě šetření ÚZSVM. Jedná se totiž o pozemky vedle kláštera, který je národní kulturní památkou. Na pozemky a budovy jsou navázány nájemní smlouvy a smlouvy s dodavateli služeb uzavřené předávajícím, které musí ÚZSVM převzít a zajistit jejich fungování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…