ÚZSVM převedl obcím na Chomutovsku devět pozemků v hodnotě téměř milionu korun

20.05.2016 19:26

Chomutovské pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) bezúplatně převedlo šest pozemků městu Klášterec nad Ohří a tři pozemky obci Březno. Pozemky byly evidované na neznámého vlastníka.

ÚZSVM převedl obcím na Chomutovsku devět pozemků v hodnotě téměř milionu korun
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

Město Klášterec nad Ohří získalo do svého vlastnictví pozemky o výměře 1 159 m2. Jedná se o veřejně přístupné pozemky, na kterých se nachází chodníky či místní komunikace. Celková účetní hodnota pozemků je více než 247 tisíc korun.

Obec Březno získala pozemky o celkové výměře 5 540 m2. Pozemky jsou součástí místní osady Nechranice a tvoří zeleň na jejím centrálním náměstí. Převodem tak došlo ke sjednocení vlastnictví, což bude pro obec představovat značné zjednodušení plánovaného zvelebení tohoto náměstí. Celková účetní hodnota pozemků převyšuje 721 tisíc korun.

Převedené pozemky byly původně zapsány na neznámého vlastníka. Jejich bezúplatnému převodu tak předcházelo časově náročné majetkoprávní šetření za účelem zjištění skutečných vlastníků.

Touto lustrací se ÚZSVM postupně daří snižovat počet položek evidovaných na listech vlastnictví neznámého vlastníka. V okrese Chomutov jsou na nich stále ještě zapsány více než tři tisíce pozemků.

Nemovitosti s nedostatečně identifikovaným vlastníkem – jedná se o nemovitosti, u kterých v katastru nemovitostí není dostatečně určitě uveden jejich vlastník. Zejména to jsou případy, kdy nemovitost vedená v katastru nemovitostí nemá zapsaného žádného vlastníka (tj. není zapsána na žádný list vlastnictví) a dále nemovitosti vlastníků, kteří v katastru nemovitostí uvedeni sice jsou, ale zápis neumožňuje jejich dostatečnou identifikaci. ÚZSVM tyto nemovitosti průběžně dohledává společně s Českým úřadem zeměměřickým a katastrálním.

Seznam nedostatečně identifikovatelných vlastníků zveřejňuje ÚZSVM na svých webových stránkách. Obsahuje údaje o 240 tisících nemovitostech, z toho je 230 tisíc pozemků a 8,5 tisíce staveb. Nedostatečně identifikovaných fyzických osob se v něm nachází zhruba 160 tisíc a přibližně 1 600 právnických osob. Kolem 11 tisíc položek je zapsáno na zcela neznámé vlastníky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…