ÚZSVM převzal budovu na lukrativním místě v Táboře od Zdravotního ústavu

29.08.2019 19:21

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Táboře převzal od Zdravotního ústavu se sídlem v Ústí nad Labem pozemek v účetní hodnotě 1 302 789 Kč, jehož součástí je rodinný dům.

ÚZSVM převzal budovu na lukrativním místě v Táboře od Zdravotního ústavu
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Jedná se o pozemek s výměrou 304 m2. Je situován v poválečné zástavbě města Tábora, v lokalitě zvané Písecké rozcestí. Stavba s jedním podzemním a třemi nadzemními podlažími přešla do vlastnictví československého státu v roce 1985 vykoupením od fyzických osob. V roce 1986 byl tento majetek předán Okresnímu ústavu národního zdraví v Táboře, po dalších legislativních změnách přešla budova s pozemkem do správy Zdravotní ústav se sídlem v Ústí nad Labem, který jej využíval až do současnosti.

ÚZSVM v Táboře převzal tento majetek z důvodu nepotřebnosti, neboť objekt přestal být pro zdravotní ústav rentabilní a nebylo možné jej využívat hospodárně k plnění činností ústavu. Pracoviště zdravotního ústavu bylo před opuštěním objektu přesunuto do ulice Roháčova 2614, kde je i sídlo odloučeného pracoviště ÚZSVM v Táboře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…