ÚZSVM prodal pozemek s výrazně navýšenou minimální kupní cenou

27.01.2019 14:57

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Havlíčkově Brodě prodal ve výběrovém řízení s aukcí pozemek o výměře 734 m2 v katastrálním území Věž za 97 000 Kč.

ÚZSVM prodal pozemek s výrazně navýšenou minimální kupní cenou
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Minimální kupní cena na prodej pozemku činila 15 000 Kč. Do výběrového řízení byly doručeny dvě nabídky v listinné podobě s nabízenou kupní cenou ve výši 15 000 Kč a 19 500 Kč. Protože obě nabídky splnily zadané podmínky vyhlášeného výběrového řízení a zároveň se oba účastníci osobně dostavili v termínu otevírání obálek, byla vyhlášena následná aukce na prodej pozemku. V rámci aukce, po opakovaných výzvách, učinili účastníci aukce 93 příhozů a byla nabídnuta konečná kupní cena ve výši 97 000 Kč.

Část pozemku tvoří nábřežní svah nově zřízených rybníků, část je trvalý travní porost. V územním plánu obce je předmětný pozemek vedený jako plocha smíšená nezastavěného území, zemědělská a přírodní. Nabyvatel bude užívat prodaný pozemek jako přístupovou cestu k majetku v jeho vlastnictví.

Předmětný pozemek nabyl stát na základě ustanovení Ústavy ČSR z roku 1948.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…