ÚZSVM prodal pozemky pod letním bytem Karla Čapka za 1,7 milionu korun

27.11.2017 20:49

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Jindřichově Hradci prodal pozemky o celkové výměře 3 293 m2 do vlastnictví vlastníka budov na části převedených pozemků za 1 700 000 korun.

ÚZSVM prodal pozemky pod letním bytem Karla Čapka za 1,7 milionu korun
Foto: ÚZSVM
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Jedná se o pozemky na okraji zastavěného území Jindřichova Hradce, které jsou součástí nemovité kulturní památky – výletní restaurace Rudolfov. Tato památka byla zapsána do státního seznamu nemovitých kulturních památek Jihočeského kraje v roce 1963.
 
Restaurace Rudolfov byla postavena podle projektu architekta Josefa Zítka, který mimo jiné projektoval i budovu Národního divadla v Praze. Restaurace bývala oblíbeným výletním místem, na letním bytě zde pobýval i spisovatel Karel Čapek, který zde pracoval na svém díle Krakatit.
 
Objekt restaurace je již řadu let v havarijním stavu. Převodem pozemků došlo ke sjednocení vlastnictví budov a pozemků v areálu, a byla tak odstraněna jedna z překážek opravy této památky. Nabyvatel pozemků má záměr obnovit této národní kulturní památce její původní účel a zároveň i připomenout pobyt spisovatele Karla Čapka v těchto místech.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…