ÚZSVM prodal pozemky pod letním bytem Karla Čapka za 1,7 milionu korun

27.11.2017 20:49

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Jindřichově Hradci prodal pozemky o celkové výměře 3 293 m2 do vlastnictví vlastníka budov na části převedených pozemků za 1 700 000 korun.

ÚZSVM prodal pozemky pod letním bytem Karla Čapka za 1,7 milionu korun
Foto: ÚZSVM
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Jedná se o pozemky na okraji zastavěného území Jindřichova Hradce, které jsou součástí nemovité kulturní památky – výletní restaurace Rudolfov. Tato památka byla zapsána do státního seznamu nemovitých kulturních památek Jihočeského kraje v roce 1963.
 
Restaurace Rudolfov byla postavena podle projektu architekta Josefa Zítka, který mimo jiné projektoval i budovu Národního divadla v Praze. Restaurace bývala oblíbeným výletním místem, na letním bytě zde pobýval i spisovatel Karel Čapek, který zde pracoval na svém díle Krakatit.
 
Objekt restaurace je již řadu let v havarijním stavu. Převodem pozemků došlo ke sjednocení vlastnictví budov a pozemků v areálu, a byla tak odstraněna jedna z překážek opravy této památky. Nabyvatel pozemků má záměr obnovit této národní kulturní památce její původní účel a zároveň i připomenout pobyt spisovatele Karla Čapka v těchto místech.
 

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…