ÚZSVM prodal pozemky v průmyslové zóně v Jindřichově Hradci za vícer než 8 milionů korun

30.07.2019 7:32

Jindřichohradecké pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových prodalo pozemky o celkové výměře 20 500 m2 za více než 8 milionů korun. Pozemky leží v oblasti průmyslové zóny města Jindřichův Hradec.

ÚZSVM prodal pozemky v průmyslové zóně v Jindřichově Hradci za vícer než 8 milionů korun
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Do vlastnictví státu pozemky přešly na základě rozhodnutí o výkupu po roce 1948 a na základě nabídek bezplatného odevzdání majetku do vlastnictví státu v šedesátých letech minulého století. Pozemky byly určeny pro výstavbu areálu Zemědělského stavebního sdružení v Jindřichově Hradci, které získalo pozemky do trvalého užívání. Po roce 1989 byl podnik privatizován, pozemky v areálu však zůstaly ve vlastnictví státu.

V průběhu let došlo k několika změnám ve vlastnictví budov. Vyjednávání o jejich prodeji tak byla velmi složitá. Nejprve byly prodány zastavěné pozemky vlastníkům staveb a následně byly prodány i nezastavěné pozemky v areálu. Prodejem pozemků tak došlo ke sjednocení vlastnictví budov a pozemků a otevřela se cesta k dalšímu rozvoji celého areálu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…