ÚZSVM prodal v elektronické aukci pozemek za více než 600 tisíc korun

04.01.2021 22:54

Pracoviště ÚZSVM v Hradci Králové prodalo ve výběrovém řízením s elektronickou aukcí pozemek v katastrálním území Sadová u Sovětic. O majetek projevilo zpočátku zájem několik fyzických osob, elektronické aukce se později zúčastnili dva zájemci.

ÚZSVM prodal v elektronické aukci pozemek za více než 600 tisíc korun
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Pozemek o celkové výměře 288 m2 se nachází v obci Sadová u silnice první třídy ve směru od Hradce Králové na Jičín. Na části pozemku je zpevněná asfaltová plocha, která slouží jako odstavná plocha a parkoviště u motorestu, část tvoří zeleň. ÚZSVM převzal pozemek v roce 2019 od Ředitelství silnic a dálnic ČR, které tento majetek nepotřebovalo pro plnění svých úkolů a nevyužívalo jej ke své činnosti.

Nejnižší podání v aukci bylo stanoveno na 200 000 Kč, příhoz byl stanoven na částku minimálně 3 000 Kč. Boj o pozemek probíhal mezi dvěma účastníky, kteří v elektronické aukci střídavě navyšovali nejnižší podání. Opravdová bitva nastala v posledních minutách, kdy došlo 37 příhozy k navýšení kupní ceny o 410 000 Kč. Celková kupní cena se tak vyšplhala na 610 000 Kč.

Po udělení schvalovací doložky a uhrazení kupní ceny bylo zapsáno v katastru nemovitostí vlastnické právo k pozemku na výherce aukce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha zprovoznila další část cyklostezky A1 mezi Stromovkou a ulicí Varhulíkové

10:04 MHMP: Praha zprovoznila další část cyklostezky A1 mezi Stromovkou a ulicí Varhulíkové

Hlavní město prostřednictvím Technické správy komunikací hl. m. Prahy (TSK) otevřelo novou část páte…