ÚZSVM prodává rekreační areál v Dolcích u Trutnova za 3,1 milionu korun

16.10.2016 11:04

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových vyhlásil výběrové řízení s následnou aukcí na prodej majetku v rekreačním areálu v malebné lokalitě Dolce u Trutnova.

ÚZSVM prodává rekreační areál v Dolcích u Trutnova za 3,1 milionu korun
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

Předmětem prodeje jsou čtyři stavební parcely o výměře 509 m2, jejichž součástí jsou stavby rekreačních chat, a tři pozemkové parcely o výměře 5 232 m2. Minimální kupní cena nabízených nemovitých věcí činí 3 120 000 Kč. Nabídky do výběrového řízení lze zaslat nejpozději do 24. 10. 2016 do 9:00 hodin.
?
Podrobné informace o nabízeném majetku a přesné podmínky výběrového řízení naleznou zájemci na webu ÚZSVM v sekci Nabídka majetku.

Rekreační chaty vybudované v osmdesátých letech minulého století jsou vybaveny hmotným majetkem se stanovenou pevnou prodejní cenou ve výši 63 330 Kč. V současné době nejsou rekreační chaty využívány. Na jedné pozemkové parcele se nachází stavba čistírny odpadních vod.

Majetek získal ÚZSVM na základě usnesení vlády z června loňského roku od Generálního finančního ředitelství, kterému sloužily rekreační chaty k odpočinku zaměstnanců a pro školicí akce. Příjem z prodeje majetku bude odveden do státního rozpočtu.



Rekreační areál Dolce leží nedaleko Trutnova v údolí s kaskádou rybníků, obklopených lesy. V bezprostřední blízkosti nabízeného areálu se nachází rybník pro sportovní rybaření, dále pak rekreační nádrž s travnatou pláží a s kempem. Lokalita nabízí odpočinek v přírodě a aktivní vyžití pro milovníky koupání, rybolovu, procházek, houbaření i cykloturistiky.

K prodeji státního majetku ve formě výběrového řízení s aukcí dochází v případě, že doručené nabídky splňují podmínky výběrového řízení. Po otevření poslední obálky předseda komise pro otevírání obálek zahájí aukci na výši nabídnuté ceny. Aukce se mohou zúčastnit ti,  jejichž  nabídnutá cena v listinné podobě byla mezi 2/3 nejvyšších nabídek a osobně se účastní otevírání obálek. Tito účastníci mohou na místě přihazovat nad nejvyšší písemně zaslanou nabídnutou cenu. Průběh přihazování řídí předseda komise, přičemž před začátkem stanoví minimální výši příhozu (v rozpětí 100 Kč až 10 % nejvyšší písemně nabídnuté ceny). Aukce je ukončena trojí výzvou k dalšímu příhozu bez odezvy. Ihned po ukončení oznámí předseda komise jméno účastníka, který podal nejvyšší nabídku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…