ÚZSVM se podařilo v okolí města Brna dohledat majitele několika rodinných domů

21.04.2019 15:10

Brněnskému pracovišti Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových se podařilo v okolí města Brna dohledat majitele několika rodinných domů zapsaných na neznámého vlastníka.

ÚZSVM se podařilo v okolí města Brna dohledat majitele několika rodinných domů
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Nemovitosti byly zapsány na již nežijící vlastníky, přičemž šlo o pozemky, stavby garáží, rekreační chaty, objekty pro bydlení nebo majetkově nevypořádané přístavby a hospodářská stavení. Tyto stavby mají přitom v řadě případů žijící vlastníky nebo spoluvlastníky, kteří však nemají nemovitosti správně zapsané v katastru nemovitostí.

Zapsán tak byl např. rodinný dům v Podolí u Brna. V roce 1990 byla pro zápis novostavby vyhotovena potřebná dokumentace, nicméně k zápisu stavby přesto nedošlo. ÚZSVM provedl podrobné šetření v dokumentech katastrálního úřadu, příslušných archivech a evidenci obyvatel. Vlastníkům stavby pak zaslal výzvu k zápisu do katastru nemovitostí, poskytl jim veškeré zjištěné údaje a po 29 letech od jejího dokončení je stavba řádně zapsána na své majitele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…