ÚZSVM uhájil státu v soudním sporu přes 1,5 miliardy korun

26.10.2018 21:54

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Praze uhájil 1,5 miliardy korun v soudním sporu, ve kterém se žalobce domáhal zaplacení náhrady údajné škody za nezákonné trestní stíhání. Obvodní soud pro Prahu 2 na návrh ÚZSVM zamítl žalobu pana F. H., bývalého spoluzakladatele Universal banky, který požadoval po státu zaplacení částky ve výši 1 535 143 599 Kč spolu s úrokem z prodlení.

ÚZSVM uhájil státu v soudním sporu přes 1,5 miliardy korun
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Tato částka měla představovat náhradu údajné škody za jeho nezákonné trestní stíhání. Částka byla tvořena několika nároky představující ušlý zisk, a to za znemožnění výkonu činnosti advokáta, rozmnožení majetkové sféry a znemožnění investice, kdy údajně plánoval výstavbu vilové čtvrti na Kypru. Soud žalobci přiznal pouze částku 1 075 Kč. ÚZSVM ve sporu zastupoval Ministerstvo spravedlnosti.

ÚZSVM za 1. pololetí tohoto roku uhájil státu v soudních sporech přes 20 miliard korun. K nejvýznamnějším letošním úspěchům patří například vítězství ve sporu o 2,5 miliardy korun ohledně letadel FISCHER AIR. Dalších 613 milionů korun uhájili právní zástupci ÚZSVM ve sporu se společností Lavana, ve které žalující strana požadovala náhradu za nesprávný úřední postup. Úspěch zaznamenal ÚZSVM také ve sporu o 68,7 milionu korun se společností LANATEX, a.s., kdy právní zástupci hájili zájmy Ministerstva financí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…