ÚZSVM uspěl v soudním sporu o smluvní pokutu se společností LUKOIL Aviation Czech

27.04.2016 17:28

Právní zástupci Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) uspěli i u odvolacího soudu ve sporu se společností LUKOIL Aviation Czech o zaplacení smluvní pokuty za nedodání sjednaného množství leteckého petroleje do státních hmotných rezerv. Společnost má státu zaplatit peněžité plnění v celkové výši 27,514 milionu korun.

ÚZSVM uspěl v soudním sporu o smluvní pokutu se společností LUKOIL Aviation Czech
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

„Jedná se o další významný úspěch našich právních zástupců, který je důkazem jejich odborných znalostí a erudice,“ uvedla generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu. Ve sporu ÚZSVM zastupoval Státní správu hmotných rezerv (SSHR)

Městský soud v Praze potvrdil výrok prvoinstančního rozsudku Obvodního soudu pro Prahu 1, který žalobě vyhověl do částky 27.257.214  Kč s příslušenstvím. Navíc přikázal společnosti LUKOIL Aviation Czech zaplatit dalších 257.095,10 Kč s příslušenstvím. Žalobě podané ÚZSVM tedy odvolací soud vyhověl v plném rozsahu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…