ÚZSVM v České Lípě prodal pozemky po státním podniku v likvidaci

06.07.2018 15:19

Zaměstnanci Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových v České Lípě prodali pozemky převzaté od státního podniku v likvidaci.

ÚZSVM v České Lípě prodal pozemky po státním podniku v likvidaci
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Jednalo se o dva pozemky o celkové rozloze 7 804 m2 ležící v katastrálním území Svor. Větší z pozemků o rozloze 7 105 m2 je rovinatá zatravněná pastvina, z části mírně podmáčená, porostlá náletovými dřevinami. Menší pozemek (699 m2) je mírně svažitý, podmáčený a porostlý lesním porostem. Oba pozemky jsou veřejně přístupné z místní komunikace obce Svor. Na pozemcích se nachází část rybníčku.

Pozemky se nachází ve III. zóně Chráněné krajinné oblasti Lužické hory a jsou součástí lokálního biocentra Rousínov, což je ekologicky hodnotné území s mozaikou přírodních biotopů. ÚZSVM získal pozemky do příslušnosti hospodařit na základě opatření Ministerstva financí od Státního statku Bílý Kostel, státní podnik v likvidaci.

Pozemky se podařilo prodat již v prvním kole výběrového řízení, pro které byla minimální kupní cena stanovena ve výši 95 000 Kč. Své nabídky v tomto kole podali tři zájemci. Nejvyšší nabídka podaná v listinné podobě byla ve výši 140 000 Kč. Do následné aukce se přihlásili dva účastníci, třetí účast v aukci odmítl. Nakonec došlo k jedinému příhozu ve výši 3 000 Kč. Výherce výběrového řízení tak získal oba pozemky za kupní cenu ve výši 143 000 Kč. Vzhledem k poloze pozemků bylo podmínkou platnosti kupní smlouvy udělení schvalovací doložky Ministerstva životního prostředí, které smlouvu schválilo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…