ÚZSVM v Havlíčkově Brodě opravil fasádu administrativní budovy a střechu kláštera

21.02.2018 18:08

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Havlíčkově Brodě v rámci péče o svěřený majetek provedl opravu a nátěr fasády jedné z budov v administrativním areálu Štáflova 2003, který je sídlem odloučeného pracoviště ÚZSVM a dalších institucí.

ÚZSVM v Havlíčkově Brodě opravil fasádu administrativní budovy a střechu kláštera
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Budova byla vystavěna v 60. letech minulého století jako spojovací krček mezi budovou bývalého kláštera a gymnázia. Od svého vzniku slouží jako administrativní budova, v současné době zde mimo jiné sídlí Okresní státní zastupitelství a Krajská hygienická stanice kraje Vysočina.

V roce 2002 po vyhlášení městské památkové zóny se celý areál Štáflova 2003, ke kterému tato budova patří, stal její součástí.

Souběžně s opravou fasády probíhala i oprava střechy na památkově chráněné budově bývalého kláštera, při které byly vyměněny poškozené střešní světlíky, část poškozených měděných okapů a doplněno 80 kusů zachytávačů sněhu.

Obě akce probíhající pod dohledem orgánů státní památkové péče byly úspěšně dokončeny v listopadu 2017. Náklady na realizaci dosáhly bezmála 700 000 Kč.

Rozlehlý areál bývalého augustiniánského kláštera s přilehlým kostelem sv. Rodiny a kaplí Božího hrobu je nemovitou kulturní památkou evidovanou v Ústředním seznamu kulturních památek.

Klášterní kostel sv. Rodiny byl vystavěn spolu s klášterem německým řádem augustiniánů v letech 1679 až 1705. K severnímu průčelí kostela přistavěná kaple Božího hrobu vycházející z podoby kaple v Jeruzalémském chrámu byla postavena v r. 1725.

V celém administrativním komplexu o kapacitě 200 kancelářských míst dnes sídlí několik státních institucí, největším uživatelem je od začátku roku 2017 havlíčkobrodské pracoviště Finančního úřadu pro Kraj Vysočina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…