ÚZSVM v Hodoníně vydal majetek oprávněné dědičce z USA

20.10.2018 20:49

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Hodoníně vydal oprávněné dědičce z USA celkem 35 nemovitých věcí v katastrálních územích Kuželov a Tasov nad Veličkou. Jednalo se o rozsáhlé zemědělské a lesní pozemky, v jednom případě o podíl o velikosti 1/3 na pozemku s rodinným domem.

ÚZSVM v Hodoníně vydal majetek oprávněné dědičce z USA
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Jelikož během dědického řízení nebyli oprávnění dědici nalezeni, připadl majetek ženy, která zemřela v roce 1963 v USA, jako tzv. odúmrť českému státu. Před uplynutím zákonné lhůty podala oprávněné dědička z USA prostřednictvím svého zmocněnce žalobu na vydání dědictví, ve které byla úspěšná.

Vydání pozůstalosti komplikovala skutečnost, že plná moc, sepsaná u notáře v USA ve státě Connecticut, kterou disponoval zmocněnec zůstavitelky, nebyla v souladu s „Haagskou úmluvou o ověřování“ z roku 1961. Teprve po odstranění nedostatků mohla být Dohoda o vydání dědictví oprávněnému dědici mezi ČR - ÚZSVM a oprávněnou dědičkou uzavřena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…