ÚZSVM v Litoměřicích prodal pozemek, dříve vedený na neznámého vlastníka

03.07.2018 18:44

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Litoměřicích prodal pozemek, dříve vedený na neznámého vlastníka, již v prvním kole výběrového řízení za 155 800 Kč.

ÚZSVM v Litoměřicích prodal pozemek, dříve vedený na neznámého vlastníka
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Jednalo se o pozemek o výměře 244 m2 ležící ve Štětí, mezi místními domy, uprostřed okolních zahrad. Pozemek je zatravněn a byl užíván na základě nájemní smlouvy jako zahrada.

Původně byl pozemek v katastru nemovitostí vedený na neznámého vlastníka. V průběhu majetkoprávního šetření, kdy bylo s žádostí o zaslání nabývacích titulů osloveno Katastrální pracoviště Litoměřice, dále pak Státní pozemový úřad a Státní oblastní archiv Litoměřice, z předložených podkladů vyplynulo, že vlastnické právo bylo dle dřívější evidence zapsáno v knihovní vložce na občana německé národnosti. Později byla parcela předmětem přídělu, nakonec předmětný pozemek přešel na československý stát „Zápisem o vyúčtování s odcházejícím přídělcem“ z roku 1960. Na základě zjištěných skutečností byl pozemek formou ohlášení přepsán na ÚZSVM.

Pozemek se nakonec podařilo prodat již v prvním kole výběrového řízení, pro které byla minimální kupní cena zahrady stanovena ve výši 155 800 Kč. Zájemce o pozemek podal nabídku ve výši minimální kupní ceny a pozemek tak získal za cenu 155 800 Kč.

ÚZSVM na svých webových stránkách dvakrát ročně zveřejňuje seznam tzv. nedostatečně identifikovaných vlastníků. Jedná se nemovitosti, u kterých není v katastru nemovitostí vlastník zapsán vůbec nebo chybí některý z údajů, který je podstatný pro jeho identifikaci. ÚZSVM tyto nemovitosti průběžně prošetřuje, přičemž se zaměřuje především na ty nemovitosti s nedostatečně identifikovaným vlastníkem, které brání rozvoji obcí např. při budování infrastruktury. Seznam obsahuje údaje o 203 tisících nemovitostech, z toho je 197 tisíc pozemků a 6 tisíc budov. V seznamu je přibližně 150 tisíc nedostatečně identifikovaných fyzických a 1,1 tisíce právnických osob.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…