ÚZSVM vyhověl Klinice a jednal se stavebním úřadem

02.03.2016 14:55

Na základě předchozí žádosti zástupců Autonomního sociálního centra Klinika se 29. února konalo jednání na Odboru výstavby Městské části Praha 3 mezi zástupci Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM), zástupci Kliniky a představitelů stavebního úřadu.

ÚZSVM vyhověl Klinice a jednal se stavebním úřadem
Foto: ÚZSVM
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Odbor výstavby Městské části Praha 3 na jednání znovu upozornil, že budova  v Jeseniově ulici je v současné době užívána v rozporu se stavební dokumentací. 

Stavební úřad opakovaně potvrdil, že současný stav je protiprávní a jakékoliv další užívání objektu povede k uložení sankcí ÚZSVM, jakožto vlastníkovi nemovitosti.

Úřadu by v takovém případě hrozila pokuta v řádu statisíců. Dále stavební úřad zástupcům Kliniky sdělil, že vzhledem ke stavebnětechnickému stavu budovy bude případná budoucí žádost o změnu účelu užívání budovy obnášet zahájení správního řízení s náročným časovým i technickým procesem (včetně vyjádření sousedů, hasičů, hygieny apod.). Nestačí tedy pouze „ohlášení“, jak tvrdí zástupci Kliniky. 

Pokud jde o změnu účelu využívání stavby, ÚZSVM ji podle zákona v současnosti nemůže provést ani k tomu nemůže zmocnit zástupce Kliniky, neboť objekt je pro ÚZSVM v současnosti nepotřebný. Opačný postup by byl v rozporu se zákonem o majetku státu i v rozporu s rozpočtovými pravidly. Rozhodující v dalším postupu bude stanovisko Vládní dislokační komise, která rozhodne buď o převodu budovy na jinou organizační složku státu, nebo potvrdí nepotřebnost majetku pro stát. V takovém případě bude následovat transparentní výběrové řízení, kterého se budou moci zúčastnit i zástupci Kliniky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…