ÚZSVM zdarma převedl pozemky v lyžařském areálu Medvědín Správě KRNAP

25.05.2021 19:38

Pracoviště ÚZSVM v Trutnově zdarma převedlo na Správu Krkonošského národního parku čtrnáct pozemků o celkové výměře 128 728 m2 a v hodnotě 645 704 Kč v lyžařském areálu Medvědín ve Špindlerově Mlýně.

ÚZSVM zdarma převedl pozemky v lyžařském areálu Medvědín Správě KRNAP
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Pozemky tvoří jeden funkční celek a jsou užívány jako sjezdové tratě, prostor pod lanovou dráhou a k uložení podzemních rozvodů vody pro umělé zasněžování ve vlastnictví jiného vlastníka.

Správa Krkonošského národního parku potřebuje majetek k zabezpečení výkonu své činnosti. Na pozemcích se nachází horské louky, kde se vyskytuje řada zvláště chráněných druhů rostlin a přírodních stanovišť evropsky významné lokality Krkonoše. Předání majetku Správě Krkonošského národního parku je přínosné pro ochranu většího komplexu těchto luk a usnadní plnění úkolů na úseku ochrany přírody a krajiny.

Česká republika tento majetek získala na základě konfiskátu dle Benešových dekretů. ÚZSVM je získal do majetku v souvislosti s ukončením činnosti okresních úřadů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…