Unipetrol podpoří rozvoj Ústeckého kraje částkou 1 140 000 korun

08.05.2013 12:10

I v letošním roce skupina Unipetrol podpoří rozvoj ústeckého regionu částkou přesahující 1 milion korun.

Unipetrol podpoří rozvoj Ústeckého kraje částkou 1 140 000 korun
Foto: red
Popisek: Unipetrol

 

Ve 12 městech a obcích kraje budou z daru financovány projekty z oblasti sociální, školství, životního prostředí či kultury. Město Litvínov využije 150 000 korun na Vybavení školních a předškolních zahrad herními prvky. V Mostě budou prostředky směřovány například na vybavení učebny Střediska volného času, nákup techniky městské policie nebo pořízení pečovatelských polohovacích a zvedacích lůžek s příslušenstvím pro Městskou správu sociálních služeb v Mostě. Za poslední čtyři roky Unipetrol na rozvoj regionu věnoval 6,5 milionů korun. 
 
„Velmi nám záleží na tom, abychom byli v regionech, kde působíme, vnímáni jako dobří sousedé a to i navzdory skutečnosti, že ekonomická situace je pro náš průmysl i nadále obtížná,“ uvedl tiskový mluvčí Unipetrolu Mikuláš Duda. „Proto jsme i letos společně se zástupci měst a obcí Ústeckého kraje vytipovali vhodné projekty, které budou s pomocí Unipetrolu realizovány,“ dodává Mikuláš Duda.
 
Díky finančnímu daru skupiny Unipetrol bude kromě vybavení zahrad školních zařízení v Litvínově možné provést například malby interiéru brandovského kostela sv. Michaela, zajistit ozdravný pobyt pro žáky Základní školy v Hoře Svaté Kateřiny nebo zajistit činnost Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okresu Most.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

10:17 Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

Podle předběžných údajů skončila v březnu bilance zahraničního obchodu se zbožím v běžných cenách př…