Univerzita Karlova: Stanovisko ke stávkujícím studentům

15.11.2019 22:10 | Zprávy

Univerzita Karlova ctí jakoukoliv diskuzi, ať už je sebevíc kritická či tvrdá. Jde o důležitou a nezpochybnitelnou součást akademické svobody.

Univerzita Karlova: Stanovisko ke stávkujícím studentům
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Univerzita Karlova v Praze

Vážíme si názorů a vyjádření všech studentů a studentek, učitelů, vědců, protože právě prostřednictvím společného tříbení názorů a debat se lze dobrat konkrétních opatření. K vedení diskuze a k přijímání řešení má univerzita vytvořenu řadu platforem a orgánů.

Stávkujícím studentům univerzita nabídla možnost diskuze o tématu klimatické změny a možných opatřeních v rámci univerzity, konkrétně na nejbližším zasedání Akademického senátu UK, na kterém bude mimořádně zařazen bod, jenž se bude této problematice věnovat.

Věříme, že protestující studentky a studenti mají zájem o konstruktivní dialog, nejde jim o pouhou demonstraci ultimativních stanovisek, ale o hledání společného řešení napříč fakultami a obory. Věříme, že se do debaty zapojí.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Ing. Vladimír Pikora, Ph.D. byl položen dotaz

Pane Pikoro, vím že se trápíte s rozpočtem a hledáte úspory.

Kolik by se uspořilo ve státním rozpočtu, kdyby 17.Listopad nebyl svátkem s dnem pracovního volna, ale "jen" významným dnem? Zdá se mi, že tento svátek není slaven důstojně a slouží k útokům na občany s jiným politickým názorem.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR: Značku Klasa získaly dvě zvěřinové delikatesy

22:03 Lesy ČR: Značku Klasa získaly dvě zvěřinové delikatesy

“Jelení pršut“ a “Trhaný divočák“, masné výrobky z produkce zpracovny zvěřiny v krušnohorských Klíne…