Univerzita Karlova pořádá Orientační týden. Studentům prvního ročníku usnadní vstup do vysokoškolského prostředí

12.09.2018 8:50

Univerzita Karlova pořádá pro všechny své nové studenty nastupující do prvního ročníku tradiční Orientační týden UK. Během pěti zářijových dnů je čeká série přednášek, které jim výrazně usnadní vstup do nového vysokoškolského prostředí.

Univerzita Karlova pořádá Orientační týden. Studentům prvního ročníku usnadní vstup do vysokoškolského prostředí
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Univerzita Karlova v Praze

Tematicky laděné přednášky budou po celý týden seznamovat nové studenty s různými aktivitami na Univerzitě Karlově, ať již studijního či zájmového charakteru. Získají tak například základní informace k úspěšnému zvládnutí studia, seznámí se s organizací výuky, možnostmi studijních pobytů v zahraničí či se naučí využívat bohaté knihovnické a informační zdroje univerzity. Nebudou chybět ani informace o možnostech využití volného času či studentské zájmové činnosti.

„Novým studentům chceme vstup na naši univerzitu co nejvíce ulehčit. Proto jsme pro ně připravili přednášky, kde se doví, jak se ke studiu zapsat, jak získat „kredity“ potřebné ke zdárnému studiu, jak funguje univerzitní studijní a informační systém. Nebudou chybět ani praktické informace, jak pracovat s různými informačními zdroji, kam lze vyrazit za studiem do zahraničí či jak na univerzitě bydlet“, uvedla za organizátory Ludmila Součková, vedoucí Informačního, poradenského a sociálního centra UK.

Přednášky se konají od 17. do 21. září 2018 v prostorách Zelené a Modré posluchárny Univerzity Karlovy (Celetná 20, Praha 1). Každý den začínají od 10 hodin. Bližší informace o obsahu jednotlivých přednášek jsou k dispozici na stránkách Univerzity Karlovy www.ipsc.cuni.cz/orientacnityden.

Univerzita Karlova byla založena v roce 1348 a patří mezi nejstarší světové univerzity. V současnosti má 17 fakult (14 v Praze, 2 v Hradci Králové a 1 v Plzni), 4 vysokoškolské ústavy, 5 dalších pracovišť pro vzdělávací, vědeckou, výzkumnou, vývojovou a další tvůrčí činnost a pracoviště pro poskytování informačních služeb, 5 celouniverzitních účelových zařízení a rektorát jako výkonné pracoviště řízení UK. Univerzita je nejvýkonnější vědeckou institucí v ČR, jak ukazuje např. hodnocení vědeckých výstupů Radou pro výzkum, vývoj a inovace. S více než půl milionem bodů, podle aktuálně platné státní Metodiky hodnocení výsledků, vede UK před druhou institucí v pořadí s enormním náskokem. Univerzita má přes 8000 zaměstnanců, z toho více než 4600 akademických a vědeckých pracovníků. Na UK studuje více než 50 000 studentů, což je zhruba jedna šestina všech studentů v ČR, kteří studují ve více než 300 akreditovaných studijních programech s více než 700 studijními obory. Univerzitu ročně absolvuje zhruba 9000 studentů. Univerzita Karlova patří mezi pět evropských univerzit, které se těší největšímu zájmu zahraničních studentů v rámci programu Erasmus. Podle průzkumu Reflex 2013–2014 Pedagogické fakulty UK vykazují absolventi UK dlouhodobě nejnižší míru nezaměstnanosti mezi veřejnými vysokými školami. Finanční ohodnocení absolventů UK na trhu práce patří k nejvyšším.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…