Univerzita obrany uzavírá příjem přihlášek ke studiu poslední březnový den

26.03.2016 9:22

Zájemci, kteří uvažují o studiu na některé ze dvou brněnských fakult Univerzity obrany, mají možnost podat přihlášku ještě do konce března, a připojit se tím ke stovkám svých vrstevníků, kteří tak již učinili prostřednictvím webových stránek této vojenské vysoké školy nebo během dnů otevřených dveří, jež se konaly v uplynulých měsících.

Univerzita obrany uzavírá příjem přihlášek ke studiu poslední březnový den
Foto: Univerzita obrany
Popisek: Univerzita obrany

Mnozí z uchazečů také využili letošní novinku - přípravné kurzy, zaměřené na anglický jazyk, tělesnou přípravu, studijní předpoklady (součást přijímací zkoušky na Fakultu vojenského leadershipu) či matematiku (Fakulta vojenských technologií) a mnozí navštívili nově zavedené informační schůzky na rekrutačních pracovištích AČR při Krajských vojenských velitelstvích v Plzni, Ústí nad Labem, Pardubicích a Českých Budějovicích.

Z rozhovorů s účastníky uvedených akcí vyplývá, že vysokoškolská příprava na povolání profesionálního vojáka – důstojníka přitahuje zájemce hned z několika důvodů. Zmiňována bývá především jistota zaměstnání, kvalita vzdělání a odpovídající platové ohodnocení v Armádě České republiky. Ostatně plat ve výši 10 300 korun pobírají studenti již na škole během všech dvanácti měsíců akademického roku.

Dalšími výhodami jsou ubytování, vystrojení, učebnice a skripta zdarma či celodenní stravování za příznivé ceny a také výuka nejprve anglického a od 6. semestru i druhého cizího jazyka. Nezanedbatelným faktorem je také zvýšení fyzické kondice. Na druhé straně je vyžadováno plnění vojenských pravidel, povinná účast ve výuce a na polním výcviku, závazek služby v české armádě.

K důvodům, proč se stát studentem Univerzity obrany, přibyl nedávno i žebříček kvality vysokých škol sestavený časopisem Týden, ve kterém Fakulta vojenského leadershipu zvítězila v kategorii Právo a bezpečnost a její sesterská hradecká Fakulta vojenského zdravotnictví uspěla stejným způsobem ve svém oboru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Pozemní stavitelství prohloubilo v březnu pokles produkce

13:21 Český statistický úřad: Pozemní stavitelství prohloubilo v březnu pokles produkce

Stavební produkce v březnu meziročně klesla o 8,3 %, meziměsíčně byla nižší o 7,8 %. Orientační hodn…