Úřad práce podpořil ve Středočeském kraji přes 250 firem a živnostníků

21.11.2015 13:51

Celkem 258 zaměstnavatelů a OSVČ ve Středočeském kraji získalo finanční podporu na základě schválené žádosti v rámci regionálního individuálního projektu "Vzdělávejte se pro růst ve Středočeském kraji II". Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami podpořila 4 560 zaměstnanců. Dohromady absolvovalo vzdělávací aktivity programu 5 827 lidí. ÚP ČR vyplatil v tomto regionu celkem 110 970 683 Kč, z toho 47 952 609 Kč činily příspěvky na mzdové náklady a 63 018 074 Kč šlo na vzdělávací aktivity. Projekt spolufinancoval ESF prostřednictvím OP LZZ.

Úřad práce podpořil ve Středočeském kraji přes 250 firem a živnostníků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitelství Úřadu práce ČR

Cílem projektu byla podpora zvýšení odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců, zaměstnavatelů a živnostníků působících ve vybraných ekonomických odvětvích.

V rámci vzdělávacích aktivit si zaměstnavatelé a zaměstnanci zvýšili kvalifikaci zejména v technických oborech zaměřených na zpracovatelský průmysl, velkoobchod a maloobchod, skladování a stavebnictví. Nejčastěji jako obsluha svářecích robotů, CNC strojů, elektrovozíků či motovozíků. Zájem byl i o svářečské kurzy, ze kterých si absolventi odnesli certifikáty uznávané v rámci celé EU a dále o kurzy se zaměřením na profese ve stavebnictví (zedník, lešenář, dlaždič, obsluha stavebních strojů). Zaměstnavatelé, kteří plánují rozšíření exportu, zase preferovali jazykové kurzy, v nichž se jejich zaměstnanci zdokonalovali v odborné terminologii. Prim hrála angličtina, němčina a španělština. Za zmínku stojí i značná podpora Úřadu práce ČR v oblasti sociálních služeb a zdravotní péče.

„Prostřednictvím realizovaných kurzů si tak mohli účastníci prohloubit nebo zvýšit kvalifikaci především v oblasti týkající se péče o pacienty s onkologickým onemocněním a lidi, kteří žijí v zařízeních pro seniory,“ uvádí ředitelka Krajské pobočky ÚP ČR v Příbrami Renata Malichová.

V průběhu realizace projektu získalo podporu na základě schválených žádostí celkem 258 ekonomických subjektů ze Středočeského kraje, přičemž některé z nich projevily zájem v rámci jedné žádosti o příspěvek na více vzdělávacích aktivit.

Krajská pobočka ÚP ČR v Příbrami přijala 859 žádostí o příspěvek na zabezpečení vzdělávací aktivity, z toho jich 529 schválila, 112 stornovala a 218 zamítla. V rámci schválených žádostí následně uzavřela 619 dohod na zabezpečení vzdělávacích aktivit.

„Zaznamenali jsme veliký ohlas jak ze strany firem, tak zaměstnanců. Svědčí o tom i počty zapojených účastníků, které vysoko překročily plánované hodnoty. Program sklidil opravdu značný úspěch,“ shrnuje Renata Malichová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…