Úřad pro ochranu hospodářské soutěže: Na programu Konference o veřejné podpoře nebude chybět podpora energetiky nebo novelizace GBER

26.02.2023 12:58 | Tisková zpráva

Ve dnech 14. a 15. června 2023 bude Úřad pro ochranu hospodářské soutěže pořádat další ročník pravidelné Konference o veřejné podpoře.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže: Na programu Konference o veřejné podpoře nebude chybět podpora energetiky nebo novelizace GBER
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Mezi přednášejícími uvidí účastníci konference, která se uskuteční v brněnském sídle ÚOHS, nejen zástupce pořádajícího Úřadu v čele s předsedou Petrem Mlsnou a místopředsedou Petrem Solským, ale také představitele ministerstev, justice, odborníky z Evropské komise a další experty na problematiku veřejné podpory. 

Anketa

Kvitujete postup vlády Petra Fialy ve věci války na Ukrajině?

2%
96%
hlasovalo: 48201 lidí

Hovořit se bude o tématech souvisejících s podporami založenými na dočasném krizovém a přechodném rámci, subvencemi pro energetiku i o tom, co z hlediska podpory očekávat v oblastech Green Dealu a Průmyslového plánu Zelené dohody. Na programu prvního dne bude také chystaná novelizace Obecného nařízení o blokových výjimkách (GBER) a nejnovější rozhodovací praxe Evropské komise a Soudního dvora Evropské unie.

Ve druhém dni konference se mohou účastníci těšit na praktické aspekty využitelné při hodnocení naplnění definičních znaků veřejné podpory, a sice znaků ovlivnění obchodu mezi členskými státy a vymezení (ne)hospodářských činností. Představeny budou dále novinky v pravidlech pro veřejnou podporu v oblasti zemědělství. Další praktické aspekty, užitečné jak pro orgány samosprávy, tak i pro poskytovatele na úrovni státní správy, se budou týkat změn v povinnosti transparentnosti a zápisech podpor do tzv. systému Transparency Award Module (TAM). Obdobně se budou týkat povinnosti předkládat výroční zprávu v oblasti služeb obecného hospodářského zájmu (SOHZ), kterou budou muset poskytovatelé vyrovnávací platby předložit Úřadu v roce 2024.

Sledujte internetové stránky ÚOHS, kde bude ve střednědobém horizontu zveřejněn kompletní program konference i registrace na konferenci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…