Úřad pro ochranu hospodářské soutěže: Převzetí skupiny AERO neohrozí hospodářskou soutěž

21.10.2020 22:11

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil svým rozhodnutím z 19. října 2020 soutěžiteli AERO Investments Partners Zrt., možnost výlučně kontrolovat společnost Vodochody Holdings HU Korlátolt Felelösségü Társaság, která má na trhu působit zejména prostřednictvím společností AERO Vodochody a.s. a AERO Vodochody AEROSPACE a.s. Rozhodnutí již nabylo právní moci.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže: Převzetí skupiny AERO neohrozí hospodářskou soutěž
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Úřad konstatoval, že posuzované spojení soutěžitelů nezvýší tržní sílu spojovaných soutěžitelů natolik, aby vedlo ke vzniku nebo posílení dominantního postavení spojujících se soutěžitelů nebo některého z nich, které by mělo za následek podstatné narušení hospodářské soutěže. V oblasti výroby a prodeje cvičných a lehkých bojových letadel, v oblasti poskytování servisních služeb uživatelům letadel vlastní výroby, stejně tak i v oblasti dodávek dílů jiným výrobcům letadel představuje z celosvětového hlediska skupina AERO soutěžitele, který dosahuje malého tržního podílu. Současně bude i nadále skupina AERO na globálním trhu vystavena konkurenčnímu tlaku ze strany velkého množství zahraničních soutěžitelů zaujímajících obdobné či silnější postavení. V uvedených oblastech nedochází v důsledku spojení k žádným podstatným změnám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.