Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil převzetí společné kontroly nad společností RADIOHOUSE

27.07.2017 10:21

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil spojení soutěžitelů MEDIA MARKETING SERVICES a.s. (dále jen MMS)a REGIE RADIO MUSIC spol. s r.o. (dále jen RRM), na straně jedné, a RADIOHOUSE s.r.o., na straně druhé.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil převzetí společné kontroly nad společností RADIOHOUSE
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Ke spojení soutěžitelů dochází tak, že společnost RADIOHOUSE s.r.o., která je navrhovateli společně kontrolována, má naplnit znaky společně kontrolovaného soutěžitele, který bude dlouhodobě plnit všechny funkce samostatné hospodářské jednotky, jež dosud neplnil. Přestože byla uvedená fúze posuzována v tzv. druhé fázi správního řízení, byla povolena bez závazků.

Společnost MMS je součástí české mediální skupiny Media Bohemia, která vlastní a provozuje v České republice více než 30 regionálních rozhlasových stanic (mezi nimi např. rádio Blaník, Fajn rádio, Hit rádio, Rock rádio, Rádio City). Skupina Media Bohemia dále provozuje internetové mediální zastupitelství či vlastní internetové (on-line) projekty. Společnost RRM je součástí francouzské skupiny Lagardere Group. V České republice mimo jiné provozuje skupina Lagardere dvě celostátní rozhlasové stanice (Evropa 2 a Frekvence 1) a několik regionálních rozhlasových stanic.

Nabývaná společnost RADIOHOUSE funguje jako společné mediální zastupitelství společností MMS a RRM, které převzalo část služeb mediálního zastoupení dříve poskytovaných těmito společnostmi jejich propojeným osobám a okrajově také třetím stranám.

Úřad se při posuzování dopadů spojení zaměřil zejména na oblasti poskytování inzertního (reklamního) prostoru v rádiích, poskytování on-line inzertního prostoru a provozování rozhlasového vysílání. Po zvážení všech okolností zkoumaného případu a po analýze možných negativních dopadů přicházejících do úvahy v důsledku horizontálního propojení činností spojujících se soutěžitelů Úřad dospěl k závěru, že posuzované spojení soutěžitelů nevzbuzuje vážné obavy z podstatného narušení hospodářské soutěže na výše uvedených relevantních trzích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…