Úřad pro ochranu hospodářské soutěže rozhodl, že HALTIXAR může navýšit podíl v Severní energetické

18.05.2016 20:36

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže v květnu povolil svým prvostupňovým rozhodnutím z 10. 5. 2016 spojení soutěžitelů HALTIXAR LTD a Severní energetická a.s., v jehož důsledku získá nabyvatel nad společnosti Severní energetická výlučnou kontrolu. Spojení bylo povoleno po prošetření ve druhé fázi správního řízení a je pravomocné.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže rozhodl, že HALTIXAR může navýšit podíl v Severní energetické
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Těžba hnědého uhlí

Společnost HALTIXAR je holdingovou společností, která je součástí podnikatelské skupiny, do níž dále náleží zejména společnosti Vršanská uhelná a. s., Czech Coal a. s., Czech Coal POWER s. r. o., RENOGUM a. s., Coal Services a. s., REKULTIVACE a. s. a další.

Společnost Severní energetická působí na území České republiky zejména v oblasti těžby hnědého uhlí a výroby a prodeje elektrické a tepelné energie, když provozuje například hnědouhelný povrchový lom ČSA, úpravnu hnědého uhlí v Komořanech či elektrárnu Chvaletice.

Úřad se v rámci správního řízní zabýval zejména oblastmi dodávek hnědého energetického uhlí, výroby a velkoobchodních dodávek elektrické energie, obchodu s elektřinou či výroby a dodávek tepelné energie, v nichž se aktivity spojujících se soutěžitelů překrývají nebo na sebe vertikálně navazují.

Po zvážení všech okolností zkoumaného případu a po analýze možných negativních dopadů přicházejících do úvahy v důsledku jak horizontálního, tak i vertikálního propojení činností spojujících se soutěžitelů Úřad dospěl k závěru, že posuzované spojení soutěžitelů nevzbuzuje vážné obavy z podstatného narušení hospodářské soutěže na výše uvedených relevantních trzích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…