Úřad pro ochranu osobních údajů shrnul to nejdůležitější z nových pokynů ke kamerám

12.02.2020 13:30

Úřad pro ochranu osobních údajů zveřejnil na svých webových stránkách vlastní shrnutí zásadních částí aktuálních pokynů Evropského sboru pro ochranu osobních údajů (EDPB) provozovatelům kamerových systémů.

Úřad pro ochranu osobních údajů shrnul to nejdůležitější z nových pokynů ke kamerám
Foto: ČT
Popisek: ÚOOÚ

Pokyny 3/2019 ke zpracování osobních údajů prostřednictvím videozařízení, které EDPB schválil a zveřejnil minulý týden, jsou v tuto chvíli k dispozici pouze v anglickém originále a na oficiální český překlad zatím čekají.

Dokument, jehož shrnutí naleznete níže ZDE, se obrací především na provozovatele optických nebo audiovizuálních systémů určených k monitorování. Poslouží však i jednotlivcům, kteří nechtějí být jen neinformovaným objektem všudypřítomných kamer. Obecně má přispět k účinnému uplatňování zásad ochrany dat a respektování práv a svobod subjektů údajů.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…