Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových nabízí lukrativní nemovitosti po celé republice

10.01.2023 7:34 | Tisková zpráva

Napříč Českou republikou hledá Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) nové vlastníky pro mnoho zajímavých nemovitostí, které nabízí v transparentních výběrových řízeních s elektronickou aukcí na svých stránkách www.nabidkamajetku.cz.

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových nabízí lukrativní nemovitosti po celé republice
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Nabídky mají různý charakter, od komerčních nemovitostí, přes byty, rodinné domy, zemědělské usedlosti, historicky a architektonicky cenné objekty až po pozemky v exkluzivních lokalitách.

„Náš elektronický aukční systém na stránkách www.nabidkamajetku.cz se dlouhodobě ukazuje jako nejúspěšnější platforma pro prodej nepotřebného státního majetku. Zájemci mohou nakupovat majetek on-line z pohodlí svého domova a díky příhozům v elektronických aukcích se nám daří zvyšovat příjmy státního rozpočtu,“ uvedla generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu s tím, že v roce 2022 dosáhl ÚZSVM druhého nejlepšího výsledku ve své historii. „Stránky online aukcí navštívilo od roku 2018 již více než 2,2 milionu unikátních návštěvníků, rovněž proběhlo přes 23 tisíc elektronických aukcí, v nichž stát získal 2,3 miliardy korun, což je výborný výsledek. Systém rovněž posiluje veřejnou kontrolu a transparentní nakládání se státním majetkem,“ doplnila Kateřina Arajmu.

Aktuálně se veřejnost může na webových stránkách www.nabidkamajetku.cz zapojit do více než 300 elektronických aukcí nemovitostí.

Praha

ÚZSVM hledá nového vlastníka pro jednu z největších pražských funkcionalistických staveb z 30. let 20. století, která je situována mezi ulice Na Příkopě a Celetná. Palác Broadway je výjimečnou nemovitostí nejen ze stavebnětechnického hlediska, ale i jedinečnou investiční příležitostí. Minimální cena za tuto unikátní nemovitost činí 990 milionů korun.

V Praze Dejvicích, na okraji Šárky, je k prodeji parcela s rozlohou 3 716 m2. Dříve se jednalo o zahrádkářskou kolonii. Parcela ležící mezi ulicemi Na Černé hoře a Horoměřickou je momentálně porostlá zelení a stromy, zčásti je také pokrytá asfaltem. Nejnižší podání je v elektronické aukci stanoveno na 21 500 000 korun.

Brno

Začátkem třetího lednového týdne proběhne elektronická aukce šestipatrového bytového domu v Brně v lokalitě Staré Brno. Byty mají rozlohu od 81 do 122 m2 a ze všech je krásný výhled na městskou dominantu – katedrálu sv. Petra a Pavla. Podle dostupných informací byl dům postaven před rokem 1890. Nejnižší podání v aukci bylo stanoveno na 51 600 000 korun.

Špindlerův Mlýn

Na Trutnovsku jsou na prodej pozemky ve velmi lukrativní lokalitě v areálu hotelu ve Špindlerově Mlýně v části Svatý Petr. Na celkem 19 parcelách, které jsou všechny předmětem jedné aukce, je například minigolf, dětské hřiště či parkoviště. Celková rozloha přesahuje 2,5 hektaru. Výše nejnižšího podání je určena na 136 525 000 korun.

Zlín

V Kostelci u Zlína proběhne elektronická aukce udržovaného rodinného domu, kolaudovaného v roce 1983. Dům byl průběžně modernizován, zejména zateplením, novými okny či obklady. Je zde rozlehlá udržovaná zahrada s terasami, altánem, kůlnou i venkovním bazénem. Nejnižší podání v aukci tohoto domu, který se prodává včetně vybavení, je stanoveno na 12 700 000 korun.

Jindřichův Hradec

Příležitost k investování do bydlení v historickém stavení nabízí usedlost v Lomnici nad Lužnicí v krásné oblasti Třeboňska, která je určena k rekonstrukci. Jde o dům s charakterem historické zemědělské usedlosti s uzavřeným dvorem, jenž byl vybudován pravděpodobně v 16. století. V areálu je několik obytných místností a skladových a bývalých hospodářských prostor. Zčásti zastavěná parcela v Zámecké ulici v širším centru města má rozlohu 3 215 m2. Minimální cena za tuto nemovitost začíná v elektronické aukci na 9 milionech Kč.

Kadaň

Koncem ledna proběhne aukce rodinného domu se zahradou s venkovním bazénem, krbem a pergolou, dvojgaráží se saunou, také skladem anebo velkým obytným pivovarským sudem. Dům, který se nachází v Kadani na Chomutovsku, je řešen jako šestipokojový s kuchyní a před nastěhováním bude nutné provést jeho rekonstrukci. Zastavěná plocha je přes 300 m2 včetně garáže a menší stavby. Zahrada má výměru přes 1 200 m2, cena v aukci bude začínat na částce 7 202 500 korun.

Ostrava

Příležitost k podnikání nabízí aukce budovy bývalého baru a přilehlého pozemku v Ostravě-Svinově. Stavba z roku 1964 s jedním nadzemním podlažím byla v roce 2009 kolaudována jako sport bar a sázková kancelář. Patří k ní přilehlá parcela nabízející například možnost venkovního posezení. Jsou zde malé sklady, šatna i sklep. Aukce bude začínat na 4 294 000 korunách.

Pardubice

Ve Veské u Pardubic se chystá prodej dvou atypických rodinných domů. Oba jsou ideální pro ty, kteří si chtějí interiér zařídit podle svého, ale nechtějí se zaobírat kompletním navrhováním a stavbou samotného domu. Tyto domy jsou zcela bez zařízení a vybavení včetně podlah, zařizovat je tedy možné zcela podle vlastního vkusu. Obě stavby jsou jednopodlažní s plně obytným podkrovím. Pochází z let 2003 a 2004, mají poměrně rozlehlé zahrady a u každé je dvojgaráž. Nejnižší podání v aukci začínají na 5,2 respektive 7 milionech korun.

Velké Popovice

V atraktivní lokalitě nedaleko Říčan, v zastavěné části Velkých Popovic, bude vyhlášena elektronická aukce na celkem tři pozemky prodávané jako celek s výměrou přesahující 1 300 m2. Parcely mají charakter zahrad v mírně svažitém terénu v širším centru města. Je zde nevyužívaná betonová vodní nádrž, část jednoho pozemku tvoří louka. Nejnižší podání je stanoveno na 4 miliony korun.

Ústí nad Orlicí

Má-li někdo sen hospodařit jako zemědělec, může svůj plán realizovat v Lukavicích na Orlickoústecku. Přibližně v polovině ledna proběhne aukce zemědělského areálu a jeho staveb, tedy dílny, kačárny, kravína či teletníku. Objekt byl vystaven v 50. až 70. letech. Rozloha stavebních parcel přesahuje 2 500 m2 a rozloha pozemkových parcel je přes 6 000 m2. Minimální cena za tento areál za činí 4 635 000 korun.

Valašské Meziříčí

Na webových stránkách je na prodej také administrativní objekt bývalého JZD Podlesí ve Valašském Meziříčí, který zahrnuje administrativní budovy, kuchyně i společenský sál, garáže a dílny, výrobní areál a betonové manipulační i nezpevněné plochy. Stavby vyžadují rekonstrukci, cena nejnižšího podání je stanovena na 10 000 000 korun.

Podrobnosti ke zmíněným nemovitostem naleznete ZDE.

Další zajímavé prodeje včetně návodů, jak aukce fungují, jak se do nich přihlásit a jak v nich dále postupovat, naleznete na webových stránkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…