Úřad vlády: Den otevřených dveří v Lichtenštejnském paláci

26.10.2021 13:30 | Tisková zpráva

Úřad vlády ČR uspořádá 28. října 2021 při příležitosti každoročního připomenutí vzniku samostatného Československa další z tradičních dnů otevřených dveří.

Úřad vlády: Den otevřených dveří v Lichtenštejnském paláci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

V tento významný den umožní návštěvníkům nahlédnout do reprezentačních sálů a salonků Lichtenštejnského paláce sloužících k pořádání důležitých protokolárních akcí či konferencí. První ze série komentovaných prohlídek začne v 9h a zakončení akce je plánováno na 17h.

Lichtenštejnský palác, jehož historie sahá až do poloviny 16. století, je jednou z dominant pražské Kampy. V minulosti si tento vodní palác zvolila za své sídlo řada významných šlechticů, známá podnikatelská rodina i krajské vedení NSDAP. V současné době je palác využíván k pořádání protokolárních akcí či k ubytování státních delegací. Při návštěvě Prahy zde pobývali například japonský císař Akihito, norský král Harald V. či britská královna Alžběta II. Kromě impozantních salónů a vzácného mobiliáře si budou moci návštěvníci prohlédnout i zajímavou výstavu protokolárních darů předsedy vlády, které si český premiér Andrej Babiš přivezl ze svých zahraničních cest.

Upozorňujeme návštěvníky, že vzhledem k nastaveným hygienickým pravidlům, bude vstup do Lichtenštejnského paláce podmíněn použitím respirátoru či obdobných prostředků využívaných k ochraně dýchacích cest naplňujících minimálně všechny technické podmínky a požadavky, včetně filtrační účinnosti alespoň 94 % dle příslušných norem. Limit počtu návštěvníků je stanoven na 20 osob pro jednu komentovanou prohlídku.

Termín:
28. října 2021

Místo:
U Sovových mlýnů 506/4, Praha 1

Program:
  9:00 – zahájení dne otevřených dveří
16:00 – zahájení poslední komentované prohlídky
17:00 – ukončení dne otevřených dveří

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…